top of page

PROLOOG

prologue.png

Je mag me de Traveller noemen. 

We hebben weinig tijd.

 

Vergeet de datum niet: 25 december 2023. Op die dag lanceerde een organisatie, die alleen gekend is als het T.I.M.E. project, een volledig werkende tijdmachine en het veranderde de hele wereld. In 2026 was T.I.M.E. één van de grootste spelers op de internationale markt, in de jaren 2050 waren ze heer en meester in de wereld. 

 

Je ziet dat ik dit in de verleden tijd schrijf. Omdat het al gebeurd is. Voor mij tenminste. 

 

Ik kom uit het jaar 2077. En de wereld om ons heen verkruimelt. 

 

T.I.M.E. corp, hun hebzucht, hun experimenten... het heeft de wereld duister gemaakt. Ze controleren alles en iedereen en ze veranderen de wereld zoals ze willen. Denk je dat het klimaat slecht is in 2023? Probeer eens voluit te ademen in New York 2077 vooraleer de lucht de huid van je gezicht schraapt. Ja, zo'n plek. 

 

Maar we kunnen het stoppen. Ik dacht dat ik het kon... in mijn eentje, maar...

 

Laten we teruggaan naar jouw tijd. In 2022 was het T.I.M.E.-project gewoon een collectief van idealistische, arrogante wetenschappers, die tijdreizen wilden uitvinden. En dat deden ze. Ongeveer. Ze wisten een manier te vinden om iemand terug te sturen. Zonder kans om terug te keren. 

 

Maar de revolutie kwam in het begin van 2023. Ze creëerden 10 extra apparaten die konden dienen als een soort van tijdelijke ankerpunten, en gaven de tijdmachine stabiliteit om mensen ongehinderd over en weer te laten reizen.

 

Er was slechts één obstakel. Sommige van de 10 apparaten hadden tientallen jaren, zelfs eeuwen nodig om volledig op te laden. Dus terwijl de machine technisch gezien klaar was, konden de T.I.M.E. mensen deze niet gebruiken. Daarom kozen ze voor iets anders. 

 

Ze vonden 10 vrijwilligers. Agenten, die akkoord gingen om terug te gaan naar het verleden, zonder mogelijkheid om terug te keren. Hun enige missie was om plaatsen in het verleden te vinden die passen bij de wetenschappelijke behoeften van de apparaten. Sommige plaatsen waar de apparaten tientallen jaren kunnen opladen, zonder ooit gestoord te worden. Het idee was eenvoudig. Laat het apparaat 20000 jaar in het verleden achter, en zoek het in 2021 op, volledig opgeladen en operationeel, voor de zeer lage prijs van het leven van een agent.

 

Het is ze gelukt, natuurlijk. De apparaten werden verborgen, en ze werden allemaal gelanceerd in 2023. Maar ik... we gaan het tegenhouden. 

 

In 2077 vonden we een oud archief van het T.I.M.E. corp met de meeste info over de agenten en hun missies. Genoeg om te weten waar ze naartoe gestuurd zijn, in ieder geval. 

We hebben genoeg van de oude technologie van het T.I.M.E. lab gestolen om me naar dezelfde coördinaten te sturen. Alleen ik, jammer genoeg. En de technologie... wel, het is het oude prototype, dus er waren vast problemen. 

 

Ik slaagde erin om naar 11 punten te reizen in het verleden, inclusief 2023. Maar ik kan de sprongen niet controleren. Het ene moment ben ik hier, het andere moment ben ik in het oude Rome of in het verboden tijdperk van de VS. 

 

Maar ik slaagde erin de locaties van de schuilplaatsen van de agenten te vinden en foto's te maken van hun persoonlijke bezittingen. We moeten uitvinden waar ze de 10 apparaten in elk tijdperk hebben verstopt.

 

Alles wat ik weet is dat ze het apparaat hebben verborgen en vervolgens hun locaties hebben gecodeerd zoals ze dat wilden. Ze wilden dat deze hints en aanwijzingen zich zouden samenvoegen, iets wat je niet in de gaten zou hebben als je niet weet waar je naar kijkt.

 

Je moet me helpen deze hints te ontcijferen uit de persoonlijke bezittingen van de agenten. Ik kan het niet zelf doen, mijn constante sprongen door de tijd maken mijn hersenen tot een moes.

 

Help me alle 10 apparaten te vinden, en misschien kunnen we 2077 stoppen om het slechtste jaar van het bestaan te zijn. 

bottom of page